W ludziach drzemie ogromny potencjał. Nasze mniej lub bardziej ujawnione umiejętności i kompetencje często potrafią zaskoczyć nas samych.
Przekonaliśmy się o tym po raz kolejny we wtorek 28.10. W ten piękny, jesienny wieczór zespół Amberstone spotkał się w restauracji Moonsfera na warsztatach kulinarnych Open Mind Food Passion. Odkryliśmy, że wspólnymi siłami możemy stworzyć piękne, smaczne i wyrafinowane dania na miarę niejednego szefa kuchni.
Łączyliśmy ze sobą nieoczekiwane i różnorodne smaki otrzymując w efekcie klasyczne potrawy w odsłonie fusion. Nie trzeba przy tym chyba dodawać, że bawiliśmy się bardzo smacznie, a pod okiem szefa kuchni restauracji Moonsfera zdobyliśmy nowe umiejętności kulinarne i poznaliśmy tajniki restauracyjnych kulis ☺
Poniżej krótka fotorelacja z naszych kuchennych zmagań i oczywiście zdjęcia naszych autorskich dań:
- meksykańskie cevitche na ostro,
- zupa krem z pieczonego ziemniaka z puszystą, lubczykową pianką, prażonym słonecznikiem i parmeńskimi grzankami,
- pierś z kaczki i polędwiczki wieprzowe ze śliwkowym risotto w żurawinowym sosie z winną nutą podane z chrupiącym jarmużem,
- a na deser: sałatka tropikalna pod palonym kremem, z pianką z zielonego pieprzu i rozmarynowymi, kruchymi ciastkami.
Wszystkie aromatyczne smaki na długo pozostaną w naszej pamięci, podobnie jak wyjątkowa atmosfera tego wieczoru.
[grid_7]
[grid_7]
[grid_7]
[/grid_7]
[grid_7]
[/grid_7]